نگارش کتاب به همت عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش گلستان

یک عنوان کتاب به همت عضو هیات علمی معاونت آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان تقدیم جامعه علمی شد.


به گزارش روابط عمومی و روابط بین الملل مرکز تحقیقات این کتاب تحت عنوان: توسعه پایدار کشاورزی می باشد و به قلم دکتر حسین رضوانی عضو هیات علمی معاونت آموزش این مرکز نگارش شده است. کتاب فوق توسط انتشارات پیک ریحان به چاپ رسیده و هم اکنون در اختیار علاقمندان می باشد.
در بخشی از پیشگفتار این کتاب آمده است: کشاورزی مدرن و صنعتی دارای اثرات مستقیم و غیرمستقیم محیطی مانند از بین رفتن خاک، کاهش تنوع زیستی(جانوری و گیاهی)، آلودگی زیست محیطی و. .. می­باشد، به نحوی که این مسئله سلامت آب و خاک، انسان، موجودات زنده و امنیت غذایی را تحت‏الشعاع قرار داده و منجر به بروز ناعدالتی اجتماعی و اقتصادی می­شود. همچنین نگرانی عمومی از عوارض زیست محیطی توسعه کشاورزی متکی بر فناوری­های انقلاب سبز نیز از یک سو و نوسانات نسبتا شدید تولید و عرضه محصولات کشاورزی بویژه در کشورهای در حال توسعه از سوی دیگر، بسیاری از محققان و صاحب نظران توسعه کشاورزی را به چاره اندیشی واداشت که این نگرانی در مفهوم توسعه پایدار کشاورزی خلاصه می­شود. وابستگی انسان به طبیعت برای برآورده ساختن نیازهای اولیه همچون غذا، پوشاک و سرپناه، او را به همسویی با طبیعت وا داشته بود. در نگرش جدید، تولید محصولات کشاورزی باید همراه با اتکا به مبانی زیست شناختی، بوم شناختی، حفظ چرخه مواد در خاک، درک و بهره گیری از روابط و برهمکنش‏های پیچیده زیستی، ایجاد نظام­های خوداتکا و خودکفا، پایداری اقتصادی جوامع روستایی و حفظ ساختارهای اجتماعی آن صورت بگیرد. در همین راستا مدیریت کشت بوم­ها باید مورد بازنگری جدی قرار گیرد و سامانه­های نوینی طراحی شوند که اولویت آنها پایداری دراز مدت در عین حفظ تولید در کوتاه مدت باشد. لذا ظهور تفکر کشاورزی پایدار ناشی از اصل حفظ و نگهداری منابع و سرمایه­های ­کمی و کیفی طبیعت یا همان تخصیص بهینه عوامل تولید محصولات کشاورزی است. براساس این دیدگاه، نسل­های آینده نیز باید بتوانند به اندازه نسل حاضر از منابع طبیعی بهره­مند شوند. در این کتاب سعی شده است مطالبی در خصوص مفاهیم، ابعاد، شاخص­ها، اصول نطام­های کشاورزی، روش­ها و فنون کشاورزی پایدار و چالش‏های مربوط به توسعه پایدار مطرح گردد. امید است مطالعه این کتاب برای دانشجویان ،کارشناسان و سایر دست اندرکاران رشته­های مختلف کشاورزی مفید واقع شده و گامی موثر در زمینه توسعه پایدار کشاورزی در کشور باشد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.