مصاحبه دکتر فاطمه شیخ پژوهشگر حبوبات بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران انعکاس مناسبی داشت.
به گزارش روابط عمومی و روابط بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، این رسانه گفتگویی را با پژوهشگر این مرکز انجام داده که به شکل زیر بازتاب شده است:
۵ رقم جدید باقلا به کشاورزان کشور معرفی می شود
گرگان – ایرنا – عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت که پنج رقم جدید باقلا متناسب با شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور آماده معرفی به کشاورزان بوده و مقدمات کشت آن تا پایان سال جاری فراهم خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا فاطمه شیخ روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگاران رسانه های گلستان، اظهار داشت: کار تحقیقی روی سه رقم این محصول در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی عراقی محله گرگان و دو رقم دیگر در مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی دزفول از توابع استان خوزستان انجام شده است.
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان گفت: رقم های باقلا در دزفول زودرس، مقاوم به خشکی بوده و رقم های باقلا در گلستان نیز یک رقم از نوع علوفه ای مورد مصرف مرغداری ها و بقیه شامل دانه درشت با ۶ تا ۹ دانه در هر غلاف و رقم پرغلاف با عملکرد بالا است.
به گفته وی؛ اکنون در استان های گلستان و مازندران رقم برکت و نیز رقم های سرازیر، زهره، شاخ بزی، بلوچی و شاهی باقلا در سایر نقاط از سوی کشاورزان کشت می شود.
این پژوهشگر ادامه داد که عملکرد باقلا در واحد سطح در مناطق مختلف متفاوت بوده و در گلستان بین ۱۲تا ۱۵ تن در هکتار است.
عضو هیات علمی بخش باغات زراعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جهاد کشاورزی گلستان افزود: از سال ۶۴ تاکنون رقم جدید باقلا به کشاورزان استان های گلستان و مازنداران معرفی نشده است.
طبق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان امسال در این استان دو هزار و ۹۵۰ هکتار به زیر کشت باقلا رفته است.
*بانک ژن باقلا گلستان دارای ۵۷۰ ژرم پلاسم است
دکتر شیخ که نماینده موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر جهادکشاورزی است، گفت: همکاری با مرکز تحقیقات بین المللی کشاورزی ایکاردا از سال ۸۸ پررنگ تر شده است و مرکز هدایت تحقیقات باقلا کشور در استان گلستان قرار دارد.
وی افزود: اکنون کار تحقیقات روی باقلا علاوه بر گلستان، در مناطق مغان، زنجان، زابل، ایرانشهر و به تازگی در مشهد پیگیری می شود.
به گفته وی؛ اکنون ۵۷۰ ژرم پلاسم (ماده گیاهی که دراصلاح رقم بکار می رود)در بانک ژن باقلا در گلستان نگهداری می شود و هر ساله از سوی محققان، اصلاحیه صورت می گیرد.
وی همچنین از اجرای هشت طرح تحقیقاتی باقلا درسال جاری خبر داد و افزود: از این تعداد ۶طرح به صورت ملی و بقیه به صورت استانی توسط گلستان اجرا خواهد شد
.