کارگاه آموزشی گیاهان علوفهای کم آب بر تابستانه با تمرکز بر سورگوم و ارزن علوفهای، با حضور پژوهشگران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، رئیس مرکز خدمات بندر ترکمن، رئیس اداره ترویج بندر ترکمن، رئیس مرکز خدمات گمیشان، رئیس تولیدات گیاهی، مجری و کارشناس گیاهان علوفه ای و جمعی از کارشناسان، مروجان و زارعین و دامداران این منطقه در شهرستان بندر ترکمن برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، هدف اصلی از برگزاری این کارگاه ارتقای دانش کشاورزان در خصوص کشت گیاهان علوفهای سازگار با شرایط اقلیمی منطقه و افزایش بهرهوری از منابع آبی عنوان شد. در روند برگزاری این کارگاه، محمدتقی فیض بخش، عضو هیئتعلمی و غلامعلی هلاکو پژوهشگر تغذیه دام، آخرین یافتههای علمی خود را در زمینه کشت و بهرهبرداری از این گیاهان ارزشمند در مناطق کم آب و خشک به کشاورزان ارائه نمودند. مهمترین مباحث مطرح شده در این کارگاه شامل: معرفی گونههای مختلف سورگوم و ارزن علوفهای مناسب برای مناطق خشک و نیمهخشک، روشهای کاشت، داشت و برداشت این گیاهان، تغذیه مناسب دام با استفاده از علوفههای تولیدی، مدیریت آفات و بیماریهای گیاهان علوفهای، اهمیت کشت گیاهان علوفهای در حفظ منابع آب و خاک مطرح شد. گیاهان علوفهای کم آب بر مانند سورگوم و ارزن علوفهای، دارای ارزش غذایی بالایی بوده و میتوانند جایگزین مناسبی برای علوفههای سنتی باشند.
در ادامه محمدتقی فیض بخش کشت گیاهان علوفهای کم آب بر را یکی از راهکارهای مهم برای مقابله با کمبود آب و افزایش تولید علوفه در مناطق خشک و نیمهخشک دانست. وی افزود سورگوم و ارزن علوفهای به دلیل تحمل بالای به خشکی و شوری، گزینههای مناسبی برای کشت در این مناطق هستند.
همچنین غلامعلی هلاکو تأکید کرد که استفاده از علوفههای با کیفیت و مقوی، نقش بسیار مهمی در افزایش تولید شیر و گوشت دام دارد. این کارگاه آموزشی با استقبال بسیار خوب کشاورزان روبرو شد و شرکتکنندگان از اطلاعات ارائه شده ابراز رضایت نمودند. انتظار میرود برگزاری چنین کارگاههایی، گامی مؤثر در جهت توسعه کشاورزی پایدار و افزایش بهرهوری از منابع آب و خاک در مناطق خشک و نیمهخشک کشور باشد.