دوره بینالمللی خشکهکاری برنج با حضور پروفسور سومن از کشور هند، نماینده مرکز تحول و پیشرفت نهاد ریاست جمهوری، رئیس و معاونان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد گلستان، معاونین و کارشناسان جهاد کشاورزی استانهای گلستان، گیلان، مازندران، خوزستان در واحد آموزش شهید روحانی فرد کردکوی استان گلستان طی دو روز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، مهقانی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان هدف از برگزاری این دوره را انتقال یافتههای تحقیقاتی در زمینه کشت برنج به روش خشکهکاری؛ آبیاری قطرهای و تغذیه به روش کود آبیاری بیان نمود. وی افزود استان گلستان پیشتاز تحقیق, بررسی و معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینه خشکهکاری برنج و انتقال آن به مزارع کشاورزان است. مهقانی ادامه داد؛ روشهای مختلف خشکهکاری با هدف انتقال دانش فنی، کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری در تولید برنج بهصورت پایلوت در ۵ نقطه از استان در شهرستانهای مختلف در سال جاری اجرا شده است.
دکتر صابری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در سخنانی ضمن خیر مقدم گویی به معرفی فعالیتهای مرکز در خصوص خشکهکاری برنج اشاره و افزود؛ کشت مستقیم برنج و آبیاری با سیستمهای نوین آبیاری (قطرهای یا بارانی) از یافتههای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورز گلستان بوده که بهصورت یک بسته کامل بررسی شده است. وی افزود بخشهای زراعی – باغی، فنی – مهندسی، خاک و آب و گیاهپزشکی با معرفی ارقام مناسب با دوره رشد کوتاه (گیلانه و تیسا)، تغذیه و کنترل علفهای هرز نسخه کاربردی برای سیستم کشت خشکهکاری برنج را ارائه نمودهاند.
در ادامه پروفسور سومن استاد کود آبیاری موضوعات تخصصی خود را در خصوص خشکهکاری برنج و نحوه کوددهی در این سیستم از طریق سامانههای آبیاری ارائه نمود. بازدید از مزرعه پایلوت خشکهکاری برنج در شهرستان کردکوی از دیگر برنامههای عملی این دوره بینالمللی بوده است.