کارگاه آموزشی روز مرتع و بیابان تحت عنوان “معرفی گونه های موفق مرتعی مناسب برای کشت در مناطق شور و قلیا” در مورخ دوم بهمن ۱۳۹۶ در مراتع دوزالوم بخش داشلی برون گنبد کاووس به همت واحد انتقال یافته های تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، در این کارگاه یک روزه بهره برداران مراتع دوزالوم بخش داشلی برون گنبد کاووس، مسئولان و کارشناسان محلی و استانی حضور داشتند و مدرس این دوره آموزشی دکتر سید علی حسینی عضو هیات علمی و رییس بخش تحقیقات جنگلها و مراتع و آبخیزداری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان بودند، ایشان اهداف این کارگاه را آشنایی با
فضای فیزیکی مرتع به همراه بهره برداران را یک فرصت برای تعامل بیشتر با آنها دانست و به اهمیت گفتگوی دوسویه بین بهره برداران و کارشناسان اجرایی و تحقیقاتی را خاطر نشان کردند. یریت مراتع اصلاح شده با گونه پوکسینلیا دیستنس ذکر نمودند.
این کارگاه آموزشی با مشارکت معاونت فنی و آبخیزداری، اداره منابع طبیعی شهرستان گنبد کاووس، اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان برگزار گردید.
در این کارگاه آموزشی در مورد معرفی گونه های موفق مرتعی مناسب برای کشت در مناطق شور و قلیا گونههای زیر معرفی گردید و خصوصیات اکولوژیکی آنها تشریع گردید:
۱. Puccinellia distans
۲. Atriplex verrucifera
۳. Agropyron elongatum
۴. Lycium depressum
۵. Nitraria schoberi
۶. Frankenia hirsuta
۷. Aeluropus lagopoides
۸. Aeluropus littoralis
۹. Halocnemum strobilaceum
۱۰. Halostachys caspica