مرحله میانی پروژه تعیین ارزش غذایی و خصوصیات سیلویی ارقام مختلف سورگوم علوفه ای در سایت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان انجام شد.
به گزارش روابط عمومی و روابط بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، مهندس رضا کمالی رییس بخش تحقیقات علوم دامی این مرکز، ضمن اعلام اینکه این برنامه مشترک بین این بخش و بخش تحقیقات زراعی و باغی با مسولیت دکترحسن مختارپور می باشد در این خصوص گفت: در گذشته عموماً سورگوم در مناطقی کشت می شد که برای کشت ذرت مساعد نبود، لیکن امروزه با پیدایش سورگوم های علوفه ای هیبرید که بنام سورگوم علوفه ای هم شناخته می شوند و همچنیین خشکسالی های مکرّر، باعث گردیده است که هم زارعین و هم پرورش دهندگان دام توجه بیشتری به سایر علوفه ها از جمله سورگوم پیدا کنند.ارائه این نوع هیبریدهای جدید و آرایش وسیع فنوتیپی آنها سؤالاتی درباره ارزش غذایی انواع سورگوم ایجاد کرده است. اجرای طرح های تحقیقاتی برای انتخاب سازگارترین و مناسبترین هیبرید و یا رقم برای تهیه سیلاژ ضروری به نظر میرسد. هدف از این مطالعه، مقایسه فراسنجه های شیمیایی و تخمیری هشت نوع علوفه تازه و سیلاژ سورگوم شامل پگاه، اسپیدفید، سیلو کینگ، تیتان، KFS_2. PHFS-27 .PGCSI-12. KFS-18 است. همچنین ضرایب و پتانسیل تجزیه پذیری مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.