دکتر محمد اسماعیل اسدی پژوهشگر بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در سیزدهمین همایش بین المللی زهکشی در اهواز حضور یافتند.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، دکتر محمد اسماعیل اسدی عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی این مرکز که داور چندین مقاله ارایه شده در سیزدهمین همایش بین المللی زهکشی که در ۱۴ لغایت ۱۷ اسفند در محل هتل بوستان سازمان آب و برق خوزستان واقع در شهر اهواز مرکز استان خوزستان برگزار گردید شرکت نمود.
دکتر اسدی پیرامون مشاهدات خود از این کنفرانس بین المللی اظهار داشت: محققان ۲۱ کشور جهان در سیزدهمین همایش بین المللی آبیاری و زهکشی در اهواز حضورداشتند. ۱۶۰ چکیده مقاله به دبیرخانه همایش رسیده بود که از این میان ۶۳ مقاله پذیرفته شده بود. از ۶۳ مقاله دریافتی، ۳۶ مقاله از شرکت کنندگان خارجی و ۲۷ مقاله از محققان داخلی بود و از این تعداد ۳۶ مقاله به صورت شفاهی ( ٢٢مقاله خارجی و ١۴ مقاله داخلی) و ۲۷ مقاله به صورت پوستر ارائه گردید. وی اظهار کرد: محققانی از۲۱ کشور جهان شامل آمریکا، استرالیا،انگلستان، ازبکستان، آفریقای جنوبی، آلمان، اندونزی، اوکراین، بنگلادش، پاکستان، تایلند، ترکیه، چین، روسیه، زیمباوه، سودان، فنلاند، کره جنوبی، کنیا، لیتوانی، مصر، نروژ و هند در این همایش شرکت نمودند.
پژوهشگر بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز این همایش را شامل ۶ محور اصلی دانست و گفت: اقدامات لازم برای کاهش حجم زهکشی زهآبها، اقدام برای بهبود کیفیت زهاب ها، معیارهای طراحی دوستدار محیط زیست و بکارگیری روش های جایگزین زهکشی در ابتدا به عنوان محورهای اصلی معرفی شده بودند که در گام های بعدی بر اساس مقاله های دریافتی ۲ محور شامل مدیریت آبیاری و زهکشی و موضوعات خاص در زهکشی نیز به محورها اضافه شد. وی اضافه کرد: در حاشیه این همایش ۲ میزگرد با عناوین روش های جایگزین زهشکی و استفاده مجدد از پساب نیز برگزارگردیدکه مطالب بسیار مفیدی در آنها مطرح گردید. کمیسیون بینالمللی آبیاری و زهکشی (ICID) در طول دوران فعالیت خود، برگزاری همایش های فنی و تخصصی با موضوعات مختلف مرتبط با آبیاری و زهکشی را همواره مورد توجه قرار داده است. از جمله این رویدادهای تخصصی، برگزاری همایش بینالمللی زهکشی (IDW) است که از سال ۱۹۷۸ تاکنون هر چند سال یکبار در یکی از کشورهای عضو برگزار شده است. آخرین همایش بینالمللی زهکشی که دوازدهمین آن بود؛ در تیر ماه ۱۳۹۳ (ژوئن ۲۰۱۴) در شهر سنپترزبورگ روسیه برگزار شد.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی این مرکز که عضو اصلی کمیته ملی آبیاری و زهکشی کشور نیز می باشد افزود: خوزستان در ایران بیشترین سطح زهکشی را دارد به طوری که در حدود ۶۰ درصد اراضی زهکشی شده در کشور در خوزستان قرار دارد. بیش از نیمی از حدود ۲۵۰هزار هکتار از اراضی مجهز به زهکشی زیر زمینی کشور در خوزستان قرار دارد و پیش بینی میشود که در سالýهای آینده در حدود ۳۰۰ هزار هکتار دیگر از اراضی مجهز به زهکشی زیرزمینی شده و سطح زهکشی در کشور به حدود ۵۰۰ هزار هکتار برسد که حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن( حدود ۸۰ درصد) در خوزستان قرار خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه خوزستان به عنوان مهد زهکشی کشور لقب گرفته است، گفت: بدون زهکشی امکان بهرهبرداری زراعی از بسیاری از زمینها وجود ندارد. همچنین در کنار این همایش نمایشگاه بین المللی برای حضور بخش صنعتی در زمینه زهکشی و آبیاری برپاگردید.