دکتر ابوالفضل فرجی معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در نشست روسا و مدیران پژوهشی دانشگاهها و مراکز علمی وآموزشی استان گلستان با رییس صندوق حمایت از فناوران و پژوهشگران کشور، سه شنبه ۱۹ بهمن ماه در سالن اندیشه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این جلسه دکتر نصرت ا… ضرغام گفت: نسل اول دانشگاهها صرفا به آموزش پرداختند، نسل دوم به فعالیتهای پژوهشی و نسل سوم به سمت کارآفرینی حرکت کردند.
وی افزود: هم اکنون دانشگاههای نسل چهارم یعنی کمال گرا بودن فعالیتهای مراکز آموزشی و تحقیقاتی مطرح است تا براساس این فعالیتها نیازهای جامعه برطرف شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط امروز کشور، از پروژه های دانشگاههای منابع طبیعی در زمینه فرسایش خاک، حمایتهای ویژه می شود.
دکتر ضرغام بیان کرد: فعالیتهای گروهی و فرابخشی نیز از حمایت ویژه این صندوق و معاونت توسعه فناوری ریاست جمهوری برخوردار خواهند شد.
وی همچنین گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در ادامه کار شورای پژوهشی و با تجارب دیگر کشورها در سال ۱۳۸۳ پایه گذاری شد.
نصرت الله ضرغام افزود: برای اینکه اساسنامه مجموعه را بنویسیم سعی کردیم از تجارب بنیادهای علمی کشورهای مختلف استفاده کنیم تا ۷۶ درصد از فعالیتýها با بنیادهای علمی دیگر کشورها شباهت داشته باشد.
وی تصریح کرد: این بنیادهای علمی با توجه به تشخیص در زمانýهای خاصی ایجاد شده و ارزش و اثرگذاری این بنیادها در کشورهای مختلف برای مردم نمود دارد و برای مراکز مختلف شناخته شده است.
رئیس صندوق و حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاکید کرد: پس از جنگ جهانی دوم این بنیادها بناگذاری شده و در حال حاضر نیز این بنیانگذاری ادامه دارد، شناسایی استعدادها و به کارگیری افراد برجسته از اهدافی بود که ما در این بنیاد دنبال کردیم.
ضرغام با بیان اینکه باید به ظرفیتýهای کشور چند بعدی نگاه کنیم، افزود: اعتقاد داریم زیرساختýهای علمی را باید فراهم کنیم و اگر این مهم اتفاق افتاد رشد علمی نیز جهشی و موفقیتآمیز پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه پنج میلیون دانشجو در سراسر کشور داریم، افزود: ایران نزدیک به ۴۰۰ مرکز علمی بیشتر از چین با جمعیت بیش از یک میلیارد نفر دارد و ما باید برای این افراد اشتغال ایجاد کنیم و بیاندشیم که آیا بدنه دولت میýتواند این افراد را جذب کنند و یا با صنعت سنتی میýتوانیم برای این افراد اشتغال ایجاد کنیم.
ضرغام با بیان اینکه توسعه ارتباطات بینالمللی جزو سیاستýهای ما است، گفت اتاق علم را طراحی کردیم که بدانیم در ۳۰ تا ۴۰ سال آینده علم به چه شکلی خواهد بود تا بتوانیم زیرساختýهای لازم آن را طراحی کنیم.