دکتر حسن مختارپور رییس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان و مجری طرح کشت نشایی در موضوع اهمیت کشت نشایی و مزایای آن، با خبرنگاران نشریات استانی و نمایندگان مطبوعات سراسری، خبرنگاران صداوسیما و خبرگزاری ها به گفتگو نشست.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این برنامه که در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان (عراقی محله) وابسته به این مرکز انجام شد در بخش نخست در قالب تور رسانه ای خبرنگاران در مزرعه های تحقیقاتی کشت نشایی ذرت، پنبه و سویا و محل نگهداری نشاها حاضر شدند و مهندس حسن پناه ضمن خوش آمد به اصحاب رسانه و معرفی مجری طرح و خبرنگاران به یکدیگر، اهداف این برنامه را تشریح نمود سپس دکتر مختارپور پس از تقدیم سلام و خوش آمد به گروه میهمانان، توضیحات این بخش را از نزدیک برای گروه ارایه نمودند.
در بخش دوم نیز در قالب نشست خبری، با حضور در دفتر ایستگاه سایر موارد و زوایای مختلف این طرح در قالب گفتگویی دو سویه بحث و تبادل اطلاعات شد.
دکتر مختارپور در بخشی از سخنان خود گفت: کاهش نزولات آسمانی و بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی در طی سالهای گذشته کمبود آب را به یکی از بحرانهای مهم کشور تبدیل کرده است. برای مقابله با این بحران وزارت جهاد کشاورزی استفاده از روشهای نوین در تولید گیاهان زراعی را در دستور کار خود قرار داده است.
استفاده از سیستمهای جدید آبیاری مانند بارانی و قطره ای و اخیراً تولید محصولات زراعی به روش نشایی از جمله این راهکارهاست.
در کشت نشایی ۲۰-۱۵ روز از مراحل اولیه رشد گیاه در خزانه طی می شود که مساحت آن کمتر از یک درصد زمین اصلی است.
کوتاه کردن طول دوره رشد گیاه در زمین اصلی به مدت ۲۰-۱۵ روز باعث می شود که حداقل ۲-۱ مرحله در مصرف آب صرفه جویی گردد که تقریباً معادل ۲۰ درصد کل آب مصرفی در طول دوره رشد است.
به گفته مجری این طرح از دیگر مزایای این روش: یکنواختی تراکم بوته در زمین، کاهش مصرف بذر، کنترل بهتر علفهای هرز و کم کردن یک مرحله کنترل آفات در زمین اصلی و امکان کشت دیر هنگام تابستانه (یا تاخیری) و زود هنگام بهاره (یا پیشرس کردن) گیاه است.