در روزهای گذشته مهندس محمد علی شمشیر ساز همکار پیشکسوت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان دعوت حق را لبیک گفت و با کوله بار ی از علو و دیانت و رد خیر، به سوی خانه ابدیش رخت بر بست و تمامی دوستداران و شارگردان و خانواده بزرگوارش در فقدان این عزیز سفر کرده به سوگ نشستند.
به رسم ادب و احترام، روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با همکاری دکتر محمد اسماعیل اسدی پژوهشگر با سابقه آبیاری و زهکشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی این مرکز یادنامه ای کوتاه ار حضور پر برکت ایشان را تنظیم و تقدیم خانواده بزرگ جهاد کشاورزی می نماید. با شد که ما نیز امانتدار شایسته ای برای یادگار های ارزشمند آن بزرگوار باشیم.
شادروان مهندس محمد علی شمشیر ساز از کارشناسان پیشکسوت کشاورزی استان گلستان بوده و جزو اولین فارغ التحصیلان مدرسه فلاحت (پردیس فعلی کشاورزی و منابع طبیعی ) بود.نخستین مدرسه کشاورزی در ایران در سال ۱۲۷۹ خورشیدی به نام مدرسه فلاحت مظفری، در قریه چهاردانگه تهران تاسیس شد.این مدرسه پس از ۶ سال به محل دانشسرای عالی منتقل گردید و باغ نگارستان برای انجام عملیات کشاورزی آندر نظر گرفته شد.مدرسه فلاحت مظفری در سال ۱۲۸۵ تعطیل گردید ومجددا” در سال ۱۲۹۶ تحت عنوان دبستان برزگران زیر نظر وزارت فوائد عامه،در اراضیکاخ سلیمانیه کرج(محل فعلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی)آغاز به کار کرد. این دبستان در سال ۱۳۰۱ به محل ژاندارمری در خیابان مولوی تهران منتقل وپس از مدت کوتاهی تعطیل گردید. در همین سال، مجددا” این مجموعه با عنوان مدرسه فلاحت آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۰۲ به مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی که به گروه های آموزشی ماشین های کشاورزی، دامپزشکی، نوغان و چای کاری تقسیم میشد، تغییر نام داد. در سال۱۳۱۳ دانشکده دامپزشکی به این مدرسه ملحق شد و این دو تحت عنوان بنگاه های علمی فلاحتی کرجبه فعالیت خود ادامه دادند مجموعه فوق در سال ۱۳۱۹ به دانشکده کشاورزی تبدیل شد و در سال ۱۳۲۸ از وزارت کشاورزی منتزع وبه عنوان یکی ازدانشکده های دانشگاه تهران، به این دانشگاه پیوست. در سال ۱۳۴۵ دانشکده جنگلداری در جوار دانشکده کشاورزی تاسیس شد و از سال ۱۳۵۱ به دانشکده منابع طبیعی تغییر نام داد. در سال ۱۳۵۴، مرکز تحقیقات بین المللی همزیستی با کویر با ساختاری متشکل از ۱۱ بخش پژوهشی در رشته های علوم انسانی و طبیعی در واحد مرکزی و چندین ایستگاه پژوهشی در رشته های پیرامون کویر و بیابان تأسیس گردید. در سال ۱۳۸۴ دانشکده هایکشاورزی و منابع طبیعی و مرکز تحقیقات بین المللی همزیستی با کویر در چارچوب ساختار جدید دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی را به وجود آوردند. این پردیس در حال حاضر با چهار دانشکده و یک مرکز تحقیقات بین المللی به شرح ذیل، با ۱۵ گروه آموزشی و ۵ گروه پژوهشی، بزرگترین و جامع ترین مجموعه آموزش عالی در کشاورزی و منابع طبیعی در کشور می باشد.
مهندس شمشیر ساز کارشناسی بسیار فرهیخته بود که به سه زبان انگلیسی، فرانسه و عربی تسلط داشت و در علوم ریاضی و آمار و فلسفه و دانش عربی تبحر داشت و بارها مبادرت به تدریس این دروس به کارشناسان استان گلشتان و همچنین دانشجویان دانشگاههای استان طی سالهای ۶۰ تا ۸۰ نموده بود. ایشان در نگارش دست بدیعی داشت و مقالات و دست نوشته های بسیاری پیرامون مسائل متعدد کشاورزی و همچنین تحقیقات کشاورزی از ایشان به جای مانده است. نوشته های ایشان بسیار بدیع و با شیوه فصیحی به رشته تحریر در آمده است. ایشان همچنین طراح سوالات آزمون استخدامی تکنسین ها و کارشناسان اداره کل کشاورزی گرگان و گنبد وقت در دهه ۷۰ بودند.
آن بزرگوار را نام، یاد و شاد کنیم با هدیه صلوات و فاتحه