دکتر محمد اسماعیل اسدی پژوهشگر آبیاری و زهکشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در دومین نشست هم اندیشی توسعه باغات در اراضی شیبدار استان گلستان به ایراد سخنرانی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این برنامه که با حضور مهندس محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، دکتر مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی استان گلستان، دکتر سیدعلی حسینی رییس مرکز، مدیرعامل آب منطقه ای گلستان، فرمانداران، بخشداران، کشاورزان و گروهی از همکاران محقق در کلاله برگزار شد معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی استان گلستان برای کشت انواع باغ مثمر مناسب شناخته شده که قرار بود در مدت ۸ سال این ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی استان تبدیل به باغات مثمر شوند.
مهندس محمدعلی طهماسبی گفت: برای احداث باغ باید نهال از تولیدکنندگان مطمئن خریداری شود تا اگر غیر بارده بودند فروشنده پاسخگو باشد. باغداران باید تشکل ایجاد کرده و با ایجاد یک برند بازار را بهدست بگیرند و نمایندگان مجلس نیز در این راه حمایت و پشتیبانی کنند و برای حمایت از باغداران، میزان تسهیلات در مناطق غیر برخوردار ۱۰ درصد است.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: تبدیل اراضی شیبدار به باغات مهمترین رویکردی است که وزارت جهاد کشاورزی دنبال میکند و از سرمایهگذاران در این حوزه حمایت میکند. کاشت ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی هر منطقه را یکی دیگر از راههای اقتصادی کردن باغات اعلام کرد.
دکتر مهاجر رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم چنین در این همایش گفت: سیاست جدی ما در توسعه استان، افزایش باغات مثمر در اراضی شیبدار است. چرا که برای افزایش سطح درآمدی خانوار یک گزینه اصلی است. با وجود ۱۱۰ هزار هکتار اراضی شیبدار در استان گلستان که بیشترین سطح آن در شرق استان واقع شده، این منطقه را بدل به یک موقعیت مهم کشاورزی با صرفه اقتصادی بالا کرده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی در ادامه گفت: طرح توسعه باغات مثمر در اراضی شیبدار که در دولت هشتم تصویب و به اجرا در آمد، امروز هم به لحاظ علمی و هم از نظر اجرایی در مرحله پختگی خود قرار دارد. ما به تفکیک مناطق استان گلستان رقم مخصوص همان منطقه را داریم و این ارقام زود بازده هستند که در اختیار باغداران قرار داده ایم.
دکتر مهاجر در پایان گفت: نقش بسیج و ترویج در متقاعد کردن کشاورزان و رفع نگرانی های آنان از اقتصادی نبودن این طرح شایان توجه است که باید از توان این دو نهاد استفاده کرد. ما برای سال ۹۴ پنج هزار هکتار باغات مثمر در اراضی شیبدار را هدف گذاری کرده بودیم که به حمدالله تحقق پیدا کرد.
در ادامه برنامه و در بخش سخنرانی های علمی دکتر محمداسماعیل اسدی با توجه به داش و تجربیات خود در این زمینه با ارائه مقاله به تبیین ضرورت اجرای طرح توسعه باغات موثمر پرداخت.