حضور محققان بخش زراعی – باغی مرکز در گردهمایی سالیانه برنامه‌ریزی بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه‌ای

علیرضا صابری، رئیس مرکز با همراهی سید افشین مساوات و محمدتقی فیض‌بخش از اعضای هیات علمی و محققین بخش زراعی – باغی مرکز در گردهمایی سالیانه ذرت و علوفه که در کرج برگزار شد حضور یافتند.
این گردهمایی یکروزه با سخنرانی، رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه‌ای و رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه¬ای، در سالن همایش‌های مؤسسه برگزار شد.
محمد زمانیان رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، از معرفی ۳۰ رقم اصلاح شده جدید در سال ۱۴۰۳ توسط محققان مؤسسه خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۲ رقم مربوط به بخش ذرت که شامل شش رقم ارزن، چهار رقم ماش و دو رقم سورگوم است.
زمانیان با تأکید بر تعامل و بهره‌مندی از ظرفیت‌های بخش خصوصی دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان در انجام پروژه‌ها و فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک از واگذاری ۱۱۰ فناوری تا کنون به بخش خصوصی خبر داد که از این تعداد ۳۰ فقره به فناوری‌های بخش ذرت و گیاهان علوفه‌ای تعلق دارد.
وی در خصوص نفوذ بالای ارقام اصلاح شده مؤسسه در عرصه کشاورزی اعلام کرد: ارقامی مانند ذرت رقم ۷۰۴ دارای نفوذ بیش از ۹۰درصد و ذرت رقم ۷۰۳ و سایر محصولات این بخش نیز دارای ضریب نفوذ بالا هستند.
محمد زمانیان، گفت: به خودکفایی ۹۰درصدی در تولید بذر ذرت و خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید بذر گیاهان علوفه‌ای دست‌یافته‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه‌به پتانسیل بالای بخش و اثرات مخرب تغییرات اقلیم، گرمایش هوا و خشکسالی انتظار است، بر آینده‌پژوهی، هوش مصنوعی، خاک مصنوعی و معرفی ارقام کم آب بر و پرمحصول تمرکز شود.
همچنین در این گردهمایی آخرین دستاوردهای بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه‌ای، بحث و تبادل نظر در خصوص قانون بذر و آیین‌نامه‌های اجرایی مربوطه، هوش مصنوعی و تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه‌ای، آینده‌پژوهی در تحقیقات ذرت از جمله برنامه‌های این گردهمایی بود
در این گردهمایی علیرضا صابری رئیس مرکز در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه¬ای سخنرانی نموده و از برگزاری همایش هوش مصنوعی در هوشمندسازی کشاورزی در طی سال آینده به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان خبر داد. وی افزود هماهنگی¬های لازم دراین‌خصوص انجام شده و به‌زودی روند برگزاری آن در این مرکز آغاز خواهد شد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.