در برنامه آموزشی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان که نیمروز دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در محل دفتر بخش برگزار شد ضمن تأکید بر اهمیت ارتباط مؤثر، چگونگی کسب مهارتهای این حوزه ارائه شد.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این برنامه که در قالب کارگاه آموزشی گفتگوی دوسویه و مشارکت حاضران در جلسه انجام شد محمد حسن پناه با بیان اینکه ارتباط مؤثر و چگونگی کسب مهارتهای آن در تمام جنبههای زندگی ما، عاطفی، اجتماعی، خانوادگی و دوستانه تأثیرات عمیقی دارد که انکارناپذیر است. گفت: کسب مهارت ارتباط مؤثر در دنیای امروز، یک ضرورت است که باید برای آن اقدام کنیم.
در این برنامه که با اشاره به سرفصلهای دوره:
– تعریف ارتباطات
– اجزای فرایند ارتباط
– سطوح ارتباط
– عوامل مؤثر در ارتباط
– اصول برقراری ارتباط مؤثر
– شخصیت، شناخت، خدمت و رفتار مناسب
– قوانین برقراری ارتباط شفاف (پرسش، گوشکردن، رفتار و همزبانی)
– ارتباطات کلامی و زبان بدن
– مهارتهای برقراری ارتباط مؤثر و… ارائه شد با بیان مثالهای ارتباط مؤثر مانند: گوشدادن فعال، بازخورد دادن و گرفتن، همدلی و احترام، پاسخ به پیامها، درک دادههای غیرکلامی، ایجاد صمیمیت و اعتمادبهنفس، تطبیق سبک ارتباطی خود با مخاطب و غیره تأکید شد که هنگام برقراری ارتباط، نهتنها اطلاعات را به اشتراک میگذاریم؛ بلکه احساسات، نگرشها و ارزشهای خود را نیز بیان میکنیم.
حسن پناه در خصوص تأثیرات ارتباط مؤثر در زندگی شخصی و عمومی به موارد زیر اشاره کرد
به بهبود سلامت روانی و روابط اجتماعی با اطرافیان کمک میکند. کمک میکند تا از نظر عاطفی ثبات بیشتری داشته؛ زیرا بهتر با مردم ارتباط برقرار میکنید. ارتباطات شما را با همسالان خود بهبود میبخشد و میتواند یک پیوند عمیق ایجاد کند. به ایجاد روابط جدید مبتنی بر اعتماد و شفافیت کمک میکند. میتواند مهارتهای حل مسئله را در شما افزایش دهد و در حل تعارضات با اطرافیان کمک کند. تشویق میکند تا نوآور و مولد باشید.