جلسه کشت مستقیم برنج در بستر خشک (خشکه کاری) در دفتر رییس مرکز با حضور مجریان طرحها در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در ابتدای جلسه دکتر فرجی رییس مرکز بیان داشت که طی سه سال گذشته کارهای ارزشمندی در زمینه خشکه کاری برنج صورت پذیرفته است و طی سال گذشته دستورالعمل خشکه کاری برنج به همت محققین این حوزه در اختیار بهره برداران قرار گرفته است. وی بیان داشتند که در زمینه تولید برنج به روش خشکه کاری در کشت های بهاره جای نگرانی نیست و بهتر است کشاورزان از این روش تولید استفاده نمایند ولی در کشت های تابستانه (بعد از برداشت گندم و جو) هنوز برخی از موارد (ازجمله رقم مناسب، علفکش های مناسب و…) نیاز به کارهای تحقیقاتی بیشتری است.
سپس دکتر کیانی بیان نمود که نیاز آبی برنج در سیستم کشت سنتی ۱۴-۱۲ هزار مترمکعب است ولی با استفاده از آبیاری قطره ای (نوارهای تیپ) می توان در میزان مصرف آب صرفه جویی نمود. وی بیان نمودند با کشت نشا ریشه لخت در بستر خشک توام با نوار تیپ میتوان میزان مصرف آب را به ۸۰۰۰ مترمکعب کاهش داد و در این زمینه بایستی کارهای تحقیقاتی به منظور رفع موانع موجود از جمله استقرار نشا صورت پذیرد.
در ادامه مجریان طرحها با ارایه نتایج پروژه های تحقیقاتی به بیان مشکلات و مزایای استفاده از این روش کاشت پرداختند.