طرح توسعه اراضی شیبدار در راستای جلوگیری از فرسایش خاک، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد جوامع محلی در مناطقی از استان گلستان اجرا شده و تا کنون بازده مناسبی نیز داشته است یکی از این مناطق منطقه مینودشت است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، مهندس لطف اله پارسایی رییس بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع و آبخیزداری در این خصوص گفت: در بازدیدی که با حضور گروهی از پژوهشگران این بخش از شهرستان مینودشت صورت گرفت مشاهده شد که در روستاهای چناشک، دوزین، چمانی، ده چنار و قلعه قافه زیر کشت زعفران رفته است.
با توجه به اینکه زعفران گیاهی است که در ارتفاع بالای ۱۲۰۰ متر از سطح دریا میروید و ارتفاع روستاهای کوهستانی مینودشت حدود ۱۳۰۰ متر است، کاشت این گیاه در این منطقه مناسب است.
زعفران در مناطقی که ارتفاع آن بیش از یک هزار متر از سطح دریا و دارای زمستان پربرف و تابستان گرم و خشک باشد، بهتر به عمل میآید و نکته مهم دیگر اینکه این گیاه فقط یک بار کشت می شود و مشابه محصولات زراعی مانند گندم یک یک بار کشت می شود و عملیات خاک ورزی ندارد می تواند باعث تثبیت خاک شود و در مقایسه با کشت گندم و جو در مناطق کوهستانی و اراضی شیبدار، بیش از ۲۰ برابر درآمد را نصیب کشاورزان میکند.
از خواص دمکرده زعفران میتوان به مقوی معده، مسکن سرفه و دنداندرد بوده و برای درمان سنگ مثانه، تقویت بینایی چشم، رفع جوش و خارش بدن و درمان سختزایی نیز اشاره کرد.
توسعه و ترویج کشت دیگرگیاهان دارویی همانند گل گاوزبان در منطقه چمانی در حوزه مدیریت جامع آبخیز چهل چای شهرستان مینودشت بسیار مفید در این بخش واقع شده است و همچنین می تواند در جهت ممانعت از فرسایش خاک و ارتقا حوزه گردشگری و تفرجگاهی منطقه عملکرد موثری داشته باشد.