نشریه فنی تحت عنوان تولید شربت سورگوم شیرین و کاربرد آن در فرآورده های آردی نوشته دکتر جلال محمدزاده عضو هیات علمی و رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان و مهندس جواد زنگانه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در ۱۷ صفحه به چاپ رسید.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این نشریه مخاطبان با سورگوم شیرین، روش تهیه شربت سورگوم شیرین و کاربردهای آن در مواد غذایی به خصوص محصولات آردی شیرین آشنا می شوند.
شربت سورگوم به عنوان یک شیرینکننده طبیعی مغذی می تواند جایگزین مناسبی برای شکر به خصوص در محصولات شیرین آردی باشد. بر خلاف شکر که یک ماده صد درصد کالری زا و عاری از مواد مغذی است، شیرین کننده طبیعی شربت سورگوم دارای ترکیبات مغذی شامل اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدنی و ویتامین های گروه B است. این فرآورده، طعم ملاسی ملایمی دارد و در حالت عادی به صورت مایع است و شکرک نمیزند و در بسیاری از صنایع که از قند مایع و یا شربت استفاده می کنند کاربرد دارد. این شیرین کننده قابلیت آن را دارد که در تولید انواع کیک و کلوچه، بیسکویت و نان قندی به کار رود علاوه بر این می تواند به صورت شربت در کمپوت سازی، نوشابه سازی، داروسازی و در صنایع تخمیری به عنوان منبع کربنی خصوصاً در تولید الکل نیز به کار رود. در ضمن متن کامل نشریه در سایت قسمت دستورالعمل های فنی قرار داده شده است.