به مناسبت نکوداشت هفته پژوهش سال ۱۳۹۷ کارگاه آموزشی تحت عنوان نقش و اهمیت خشکدار در اکوسیستمهای جنگلی، در روز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۷ پنجمین روز از هفته پژوهش در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، مهندس حسین عیسایی مسئول واحد تجاری سازی تحقیقات و انتقال یافته ها در این خصوص گفت: در این برنامه که در راستای سلسله برنامه های بزرگداشت این مهم در مجموعه می باشد در محل سالن زنده یاد دکترغیومیان و با حضور اعضای هیأت علمی، محققان و کارشناسان مرکز این کارگاه انجام شد و مهندس حسین قربانی پژوهشگر این مرکز در گفتگویی دو سویه ضمن معرفی اطلاعات و نکات مهم این حوزه را، با ارایه توضیحات کامل در این زمینه سخنرانی خود را تقدیم علاقمندان نمود.
در این روز مهندس حسین قربانی پژوهشگر بخش تحقیقات جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در سخنانی به شرح زیر گفت:
در اکوسیستمهای جنگلی، درختانی به ظاهر مرده به چشم میخورند. این حالت اغلب به دلایل مختلف آشفتگیهای طبیعی همچون پیری (رسیدن به سن دیرزیستی)، حمله آفات و حشرات، آتشسوزی، توفان و یا فعالیتهای مصنوعی انسان ایجاد میشود که در اصطلاح جنگلشناسی به این بقایای درختی موجود در سطح جنگل خشکدار میگویند. خشکدارها به دو حالت سرپا و افتاده با ابعاد و قطرهای متفاوت در جنگل دیده می شوند. خشکدارها که جزء لاینفک اکوسیستم جنگلهای طبیعی هستند، به عنوان درختان زیستگاهی (Habitat trees) شناخته شده و نقشها، کارکردها و وظایف متعددی از قبیل ایجاد روشنه، افزایش تنوع زیستی، زیستگاه حیات وحش و… به عهده دارند. بنابراین با توجه به اهمیت فوق العاده این حلقه بزرگ در زنجیره بزرگتر اکوسیستم جنگل نگهداری یک یا دو پایه از قطورترین یا مسنترین درخت از هرگونه در هر پارسل به عنوان شاهد یا شناسنامه توده، ضروری به نظر میرسد.