مصاحبه دکتر سیدعلی حسینی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه در راستای معرفی عملکرد، دستاوردها و افق آینده مرکز، در رسانه های مختلف انعکاس مناسبی داشت.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این راستا رسانه های مختلفی به این خبر اشاره نمودند. در این حوزه خبرگزاری تسنیم در گزارشی، بخشی از سخنان ایشان را این گونه تشریح نمود:
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان:
بیش از ۱۰۰۰ مورد گیاه داروئی در گلستان شناسائی شده است
خبرگزاری تسنیم: رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان گفت: تا کنون در استان گلستان یک هزار و ۵۰ رقم گیاه دارئی شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، سیدعلی حسینی،عصر امروز، در نشست خبری اظهار داشت: از ۶ هزار رقم گیاهی موجود در استان گلستان یک هزار و ۵۰ رقم گیاهان دارویی هستند که ۱۰۵رقم آن تحت پوشش بیمه است.
وی افزود: از هر۴ رقم گیاهی در کشور یک رقم در استان گلستان موجود است که نشان از غنای گیاهی استان دارد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان تصریح کرد: در مجموع در کشور نزدیک به ۷ هزار رگونه گیاهی وجود دارد که یک هزار و ۷۰۰ گونه گیاهی آن در استان گلستان میروید.
به گفته وی، ۵ مرکز رشد کشاورزی در استان گلستان به مدت ۳سال فعالیت دارند و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان از شرکت های دانشبنیان حمایت مادی و معنوی میکند.
حسینی به کاشت زیتون در استان گلستان اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت زیتون در استان برابر با ۱۵هزارهکتار است که با همخوانی اقلیمی این گیاه با گلستان و بر اساس برنامه توسعهای استان برای رساندن به ۷۰ هزار کتار سطح زیر کشت تلاش میکنیم.
وی افزود:این برنامه توسعه برای اراضی شیب دارو اراضی شمالی استان گلستان است .
به گفته حسینی، گندم استان گلستان با کیفیتترین گندم در کل کشور است که درصدپروتیین موجود در آن ۱۲٪ و گلوتن آن ۳۰٪ است و امسال ۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم در استان است.
وی تاکید کرد: کلزا یک محصول وارداتی است و امسال با توجه به تحریمهای موجود علیه کشور تنها ۶ هزار هکتار کاشت شده است.
حسینی گفت: در برنامه های ۵ ساله کذشته بنا بود تا ۱.۵ درصد درآمد ملی صرف طرحهای تحقیقاتی شود اما این امر هیچگاه اتفاق نیفتاد و بودجه تحقیقات کشاورزی به نیم درصد درآمد ملی هم نرسید.
اظهار کرد: حدود ۹۰ درصد خاک استان گلستان زیر ۱.۵ درصد مواد آلی دارند که این میزان باید به حداقل ۲.۵ درصد برسد و در این زمینه کشت باقلا با دارا بودن پرونئین، ازت و سبزینه قابل توجه و تنوع کشت در استان میتواند در مبارزه با علفهای هرز نیز موثر باشد و عملکرد کشت را ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار افزایش دهد.
وی افزود: کشت باقلا و ماش می تواند مواد آلی خاک را ارتقاء داده و از این راه میتوانیم با استفاده از باکتریهای محرک رشد به جای کودهای شیمیایی به سمت تولید محصولات سالمتر برویم.
حسینی افزود: با توجه به غنای گیاهی و ژنتیکی گیاهی در استان گلستان بانک ژن منطقه خاورمیانه به استان گلستان منتقل شده است.
وی با اشاره به کاشت سویا در استان گلستان گفت: نزدیک به ۶۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت سویا هستند که به صورت مینگین ۳۴۰ کیلو در هکتار عملکرد دارند.